matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytm iloczyn abc
Nie pamiętam :( :
Dane są a= −1/27 b=log1/4 64 c=log1/3 27 Oblicz iloczyn a b c
7 wrz 19:12
Mila:
1
a=−
27
1
b=log
(1/4)
( 64)=log
(1/4)
(4
3
)=log
(1/4)
(
)
−3
=−3
4
1
c=log
(1/3)
(27)=log
(1/3)
(3
3
)=log
(1/3)
(
)
−3
=−3
3
7 wrz 19:39