matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
porównaj liczby
dreja:
x=(2
√
2
)
28
i y= (
√
8
:64)
−6
7 wrz 18:36
Iryt:
x=(2*2
1/2
)
28
=2
28
*2
14
=2
42
√
2
3
2
6
y=(
)
−6
=(
)
6
=(2
9/2
)
6
=2
27
2
6
2
3/2
x>y
7 wrz 18:45