Jakobian
koko: Oblicz jakobian dla zamiany zmiennych (x,y,z)−−(r,s,t)
| | 1 | |
x=r3 cos2t, y=r3 sin2t , z= |
| |
| | s2 | |
7 wrz 17:30
koko: Jakakolwiek pomoc, podobne przyklady
7 wrz 17:30
maciu: a co to jakobian
7 wrz 17:31
koko: slaba ta pomoc
7 wrz 17:38
grthx: napisz zadanie na innym forum .
Moze dostaniesz szybciej pomoc
7 wrz 17:39
koko: na jakim
7 wrz 17:42
grthx: www. zadane .pl
matemaks tutaj napisz zadanie do MIchala On co prawda nie rozwiazuje zadan ale na jedno mi
odpisal bo znalazlem blad w jednym zadaniui poprosilem go o pomoc w innym Zrob moze tak samo .
matematyka .pl
i inne .
7 wrz 17:47
piotr: Jakobian to wyznacznik:
| | dy | | dy | | dy | |
J = | |
| |
| |
| | |
| | dr | | ds | | dt | |
7 wrz 18:27