matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wyrażenie (liczby zespolone)
Studentka:
oblicz wyrażenie
√
2
−i
√
2
(
)
6
√
3
+ i
czy ktoś ma pomysł jak to przekształcić?
7 wrz 15:49
Adamm:
√
2
−i
√
2
√
3
−i
*
√
3
+1
√
3
−i
7 wrz 15:57
jc:
1−i
(
)
6
= i
√
2
i +
√
3
(
)
6
= −1
2
Złóż z tego odpowiedź
7 wrz 16:21
Iryt:
albo tak:
√
2
*(1−i)
1−i
(
)
6
=(
√
2
)
6
*(
)
6
=
√
3
+i
√
3
+i
dalej poradzisz sobie?
7 wrz 18:49
Studentka:
tak, poradzę, dziękuję!
8 wrz 10:47
Iryt:
8 wrz 16:40
Antonni:
8 wrz 16:44
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick