trygonometria
yazz: oblicz sin4α jeśli cos2α=2√2/2 i α nalezydo cw 3.
6 wrz 23:30
piotr: coś nie tak: 2√2/2>1
6 wrz 23:34
yazz: 2√2/3 masz rację, dzięki.
6 wrz 23:40
yazz: Odswiezam?
8 wrz 18:26
grthx: sin4α=sin(α+3α) oblicz najpierw to
8 wrz 18:28
Janek191:
Oblicz sin 2α z wzoru sin
2 2α = 1 − cos
2 2α
oraz
sin 4 α = 2 sin 2α*cos 2α = ...
8 wrz 18:32
Jack:
sin 4α = sin 2*2α
wzor sin 2α = 2sinαcosα zatem sin 2*2α = 2sin2αcos2α
zatem sin4α = 2 sin2α cos2α
cos2α juz znamy, wiec potrzebny jest jeszcze sin2α,
sin2α = 2sinαcosα
8 wrz 18:34
Jack: reszta tak jak Janek.
8 wrz 18:34
yazz: Dobra, zobaczylem jeden fajny wzorek, juz wszystko jasne
8 wrz 18:40
grthx: Witaj
Janek191 
napisalem to dlatego tak ze kolega ostanio wkrecal nasze Panie ze policzyl cos3α z trojkata .
Wiec niech teraz policzy z trojkata sin3α
8 wrz 18:45
yazz: Kto? Ja? Chyba nie, mnie uczy facet.
8 wrz 18:58
yazz: A dobra czekaj, nie ja nic nie wkrecalem xdd
8 wrz 18:59
yazz: Wiesz gdzie jest tamten post? To wyjasnie co miales na mysli, bo ewidentnie mnie zle
zrozumiales.
8 wrz 19:03