trudne to :(
yazz: oblicz tg2α jesli cosα=1/8 i α nalezy od 300 do 330 stopni
6 wrz 22:41
Eta:
α∊IV ćw to sinα<0
| | 1 | | 3√7 | |
jeżeli cosα= |
| to sinα= −√1− cos2α = ......− |
| |
| | 8 | | 8 | |
| | sinα | |
oraz tgα= |
| =.... |
| | cosα | |
| | 2tgα | |
tg(2α)= |
| =..... |
| | 1− tg2α | |
teraz dokończ obliczenia....
6 wrz 22:54
yazz: dobra, robilem to z trojkata i wyszedl mi pierwiastek z 63 i go nie skrocilem xdd
6 wrz 23:13
yazz: poprzedni przykład to tgα/2, a tam mi wyszło pierwiastek z 7/3 a powinno byc na minusie, w
ktorym miejscu to powinno wychodzic?
6 wrz 23:21
grthx: Kolego wkrecaczu. We wlasciwym miejscu .
7 wrz 08:58