matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Natka:
x
1
=
√
2
i x
2
=
√
3
oraz f(x)= 3
−x
to
6 wrz 18:05
Natka:
1. f(x
1
)<f(x
2
)
1
1
2. f(
) > f (
)
x
1
x
2
3 f(x
−
1)<f(x
−
2)
1
1
4.f( −
) > f ( −
)
x
1
x
2
6 wrz 18:15