matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
kaja18:
Oblicz wartość wyrażenia wynik przedstaw w postaci liczby dziesietnej [ (1,25)do potegi −1 −
3
√
8/27
]do potegi −2
5 wrz 20:45
Adamm:
1,25=5/4 (5/4)
−
1=4/5
3
√
8/27
=2/3 (2/3)
−2
=9/4 4/5−9/4=−29/20
5 wrz 20:48