Funkcja liniowa
Matma: Napisz wzór proporcjonalności prostej, określającej zależnośc obwodu kwadratu od długości jego
boku. Narysuj wykres tej funkcji wiedząc, że długosc boku kwadratu jest liczbą z przedziału
<1/4 , 2>
Prosze od razu z wytłumaczeniem zrozumiałym
5 wrz 19:59
Antonni: y=4x x dlugosc boku
5 wrz 20:02
Matma: i tyle?
5 wrz 20:12
Adamm: teraz wytłumaczenie, jesli x jest bokiem to obwód to suma jego boków
x+x+x+x=4x
narysuj to zaznaczając punt f(1/4)=1 oraz f(2)=8 i łącząc je linią
5 wrz 20:13
Janek191:
Jeszcze wykres
5 wrz 20:13
Adamm:
5 wrz 20:15
Matma: troche nie rozumiem wykresu
5 wrz 20:21
Adamm: niebieskim polem zaznaczyłem co musisz narysować
5 wrz 20:22
Matma: aa oki
5 wrz 20:26