funkcje zlozone
Antonni: Dla funkcji f(x) i g(x) zbudowac funkcje zlozone f(g(x)) i g(f(x))
1. f(x)=x3, x∊ℛ g(x)= x−1 ,x∊ℛ
2. f(x)= sin(x), x∊ℛ g(x)= 2x+3 , x∊ℛ
3. f(x)=2−x2 ,x∊ℛ g(x)= √x, x∊<0,∞)
4. f(x)=x2−1 x ∊ℛ g(x)= lgx x∊ℛ+
5 wrz 17:33
Janek191:
1.
f(g(x)) = f(x − 1) = ( x −1)3 , x∊ℛ
g( f(x)) = g( x3) = x3 − 1 , x∊ℛ
5 wrz 17:42
Adamm: 1. f(g(x))=(x−1)3
g(f(x))=x3−1
2. f(g(x))=sin(2x+3) g(f(x))=2sin(x)+3
3. f(g(x))=2−x g(f(x))=√2−x2
4. f(g(x))=log2x−1 g(f(x))=log(x2−1), dla x>1
5 wrz 17:46
Adamm: 3. f(g(x)) , x∊R+, g(f(x)), x∊<−√2;√2>
5 wrz 17:48
Antonni: Dzieki Wam
5 wrz 17:50