Naszkicuj wykres funkcji
Marcia: f(x)=3|x−3|+1
5 wrz 16:50
Adamm:
5 wrz 16:54
Adamm: przesuń 3x o wektor v[3;1] i odbij od x=3
5 wrz 16:55
Adamm: tzn. elementy większe od 3 odbij na lewą
5 wrz 16:56
Marcia: Jak jest wytłumaczone to całkiem lepiej się robi, dzięki
5 wrz 16:59
Marcia: A jeszcze mam pytanie Adamm czego akurat od 3 mam odbijać ?
To zależy od funkcji, od wektora ? Początek roku i nic się nie pamięta
5 wrz 17:04
Marcia: Już wiem wiem, robiąc zadanie wywnioskowałam
5 wrz 17:06
Mila:

Możesz też tak:
y=3|x| →T
[3,1]⇒
y=3|x−3|+1
5 wrz 17:22