matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Porównywanie
LastRun:
Jak pokazać, że 20
7
≤ 3
20
?
5 wrz 13:52
ICSP:
20
7
= 4
7
* 5
7
= 5 * (25)
3
* 2
14
< 6 * (27)
3
* 2
14
= 2
15
* 3
10
= = (8)
5
* 3
10
< 9
5
* 3
10
= 3
20
.
5 wrz 14:56
LastRun:
dzięki
5 wrz 15:06