Funkcja liniowa f ma miejsce zerowe x=3
macius99: Funkcja liniowa f ma miejsce zerowe x=3 a jej wykres przecina oś OY w punkcie o
współrzędnej 2.
Czy wzorem funkcji będzie −13x+2?
4 wrz 20:03
grthx: Nie
4 wrz 20:04
4 wrz 20:08
macius99: prawidłową odpowiedzią będzie −23x+2?
4 wrz 20:10
grthx: Nie .
4 wrz 20:10
macius99: okej, dzieki
4 wrz 20:13
grthx: Zapis ma być taki jak w poscie 20:08
4 wrz 20:14
Adamm: grthx, nie mieszaj w głowach innym
4 wrz 20:14
Adamm: zapis w poście 20:08 jest taki sam jak w poście 20:10
4 wrz 20:15
grthx: Przepraszam Adamm ale nie jest taki sam
Pyta o wzor funkcji wiec albo y= .... albo f(x)=.... g(x) =.....
4 wrz 20:18
macius99: Nie no, z drugiej strony to dobrze, mam bardzo szczegółową nauczycielkę
4 wrz 20:18
grthx: Ja tez teraz biore funkcje i zwraca się na to duza uwagę
4 wrz 20:19
Mila:
Znowu Maciu?
4 wrz 21:11
macius99: ?
4 wrz 21:14