funkcje
grthx: Podaj przykłady takich funkcji f(x) i g(x) mających ta sama dziedzine i tez sam zbior wartości
takich ze
a ) istnieje x nalezacego do D f(x)nie rowna się g(x)
b) dla każdego x nalezacego do D f(x) nie rowna się g(x)
Jeszcze jakby mogl ktoś pomoc w takim problemie
Otoz jak che zaznaczyć znaczek który jest w tym pasku np. delta to przenosi mi to na początek
a nie w miejsce które zaznaczam . Idzie to jakos zrobić ?
4 wrz 17:55
Mila:
aaaaaaaaaaaΔaaaaaΔaaaaΔ
kursor − Δ
4 wrz 18:02
grthx: Na razie nie pomaga ale dzięki za pomoc .
4 wrz 18:08
grthx: Do tego zadania był jeszcze podpunkt c)
czy funkcje spelniajace warunek b) spelniaja warunek a) A odwrotnie ?
4 wrz 18:12
Adamm: a) f(x)=x, g(x)=−x
b) f(x)=x, g(x)=−x, x≠0
4 wrz 18:18
Adamm: b) ⇒ a)
¬(a) ⇒ b))
4 wrz 18:19
grthx: Adamm
a jak bym dal np do a) f(x) = 2x i g(x)=x3
a do b) np f(x) =3x i g(x)= 3x−5 to powinno być dobrze
4 wrz 18:26
Adamm: tak, to też są dobre przykłady
4 wrz 18:28
grthx: Dziekuje za okazana pomoc
4 wrz 18:29