Obliczenie długości boków prostokątów.
Ola: Obwód pierwszego prostokąta jest równy 20.
Jeżeli jego dłuższy bok zwiększymy o 1,
a krótszy bok zmniejszymy o 1,
to otrzymany prostokąt ma pole o 3 mniejsze niż ten pierwszy.
Oblicz długości boków obu prostokątów.
Jak to ugryźć ? >.<
4 wrz 15:54
===:
2a+2b=20
3(a+1)(b−1)=ab
4 wrz 16:08
Eta:
Hej ===
(a+1)(b−1)= ab −3
4 wrz 16:09
Eta:
Odp: Wymiary:
dla pierwszego :a= 6 i b= 4
dla drugiego: a=7 i b= 3
4 wrz 16:12
Ola: Dzięęęki wielkie
4 wrz 16:35
Eta:
4 wrz 16:36