matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
Marcia:
√0,4 do potęgi pierwiastek z 12
4 wrz 10:45
Jack:
4
2
0,4 =
=
10
5
2
2
2
2
(
√
)
√
12
= (
√
)
2
√
3
= ((
√
)
2
)
√
3
= (
)
√
3
5
5
5
5
4 wrz 11:32