pierwiastki
Magik: Wiadomo ze
√2020+
√2015=t. Wtedy roznica
√2020−
√2015 jest rowna
A)5t
B)5−t
2 wrz 17:13
Metis: (
√2020+
√2015)(
√2020−
√2015)=
√20202−
√20152
t(
√2020−
√2015)=20−15
2 wrz 17:16
Janek191:
s =
√2020 −
√2015
więc
t*s = (
√2020 +
√2015)*(
√2020 −
√2015) = 2020 − 2015 = 5
więc
Odp. C
2 wrz 17:17
Mila:
Cześć Metis.
Rzeczywiście zblokowany czarny 6−latek i niebieska Oliwia ( pewnie wpisała jakieś brzydkie
słowa
albo kogoś obraziła).
Znowu dzisiaj pełno spamów. Zablokowani wczoraj wchodzą na forum pewnie z innego komputera
albo telefonu.
2 wrz 17:38
Mila:
Metis Ktoś już dzisiaj usuwał posty i blokował.
2 wrz 20:13