matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Magik:
uprosc 9
l
o
g
3
2
−
1
2 wrz 16:47
Jack:
1
1
4
9
log
3
2−1
= 9
log
3
2
* 9
−1
= 3
2log
3
2
*
= 3
log
3
4
*
=
9
9
9
2 wrz 16:54
Janek191:
1
1
9
log
3
2 − 1
= 9
log
3
2
*9
−1
=
*(3
2
)
log
3
2
=
*3
2 log
3
2
=
9
9
1
1
1
4
=
*3
log
3
2
2
=
*3
log
3
4
=
*4 =
9
9
9
9
2 wrz 16:55
Magik:
dziekuje
2 wrz 16:56