y2=2p*x
y2=8x to 2p=8
| 1 | |
=a | |
| 2p |
| 1 | ||
a= | ||
| 8 |
| 1 | ||
y= | x2 | |
| 8 |
| 1 | ||
F=(0, | ) | |
| 4a |
| 1 | ||
y= | x2 | |
| 8 |
| 1 | ||
√(x−0)2+( | x2−2)2=20 /2 | |
| 8 |
| 1 | 1 | |||
(x−0)2+ | x4− | x2+4=400 | ||
| 64 | 2 |
| 1 | 1 | ||
x4+ | x2−396=0 | ||
| 64 | 2 |
| −32−320 | ||
x12= | <0 nie należy do zbioru rozwiązań | |
| 2 |
| −32+320 | ||
x22= | =144 | |
| 2 |
| 1 | ||
y1= | x2,12 | |
| 8 |
| 1 | ||
y1= | *122=18 | |
| 8 |
| 1 | ||
y2= | x2,22 | |
| 8 |
| 1 | ||
y2= | *(−12)2=18 | |
| 8 |