Zbiory na plaszczyznie
Oliwia9:

Zaznacz na plaszcyznie wspoolrzednyh nastepujace zbiory punktow
a) A={(x,y): y=|x| B={(x,y) :x=|y|
b) AUB
c) A∩B
d) (AUB)−(A∩B)
e) Podaj prosty warunek okreslajacy zbior punktow z zadania d)
czerowony wykres to zbior A a czarny to zbior B
Tylko z e czesc wykresu zcerwonego pokryw asie z zcarnym
To bylaby odpowiedz do b) czyli AUB
ja nastepne odpowiedzi dam w osobnych postach bo tak bedzie chyba lepiej
1 wrz 21:13
Oliwia9:

Odpowiedz do c) ti bedzie tak
1 wrz 21:15
Adamm: źle, to jest odpowiedź do d
1 wrz 21:17
Oliwia9:

I od razu tutaj dam odpowiedz do punktu e)
y=−x i x≠0
1 wrz 21:18
Adamm:

to jest c
1 wrz 21:20
Oliwia9:

Tak masz racje
c) powinno byc tak
1 wrz 21:21
Oliwia9: Bardzo dziekuje za sprostowanie
Mam jeszcze w zbiorze kilka takich zadan
1 wrz 21:22