matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz całkę
krzych:
POMÓŻCIE
x
2
∫
dx
x
6
+1
1 wrz 18:06
Adamm:
x
3
=t 3x
2
dx=dt
x
2
1
1
1
∫
dx=
∫
dt=
arctg(x
3
)
x
6
+1
3
t
2
+1
3
1 wrz 18:13