matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wowczas..
agaa:
cos kata ostrego α jest 3 razy wiekszy od jego sin. wowczas
3
a) cos α =
4
b) tg α = 3
1
c) tg α =
3
1
d) sin α =
3
6 sty 23:43
Lussinda:
odpowiedź c) tg α =
1
3
ponieważ cos α = 3* sin α
cos α
sin α
=3 = ctg α tg α=
1
ctg α
tg α=
1
3
7 sty 14:06