matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ekstrema lokalne funkcji
abc:
Wyznaczyć ekstrema lokalne funkcji f(x,y)= x
3
(y+2) +3x(y+2)
27 sie 11:52
Qulka:
gdy (3x
2
+3)(y+2)=0 i x
3
+3x=0
27 sie 11:55
Qulka:
ale potem W<0 więc ekstremum i tak nie ma
27 sie 12:00