zespolone
xaxa: z* = 3/z
z* = negacja z
jak rozwiazac takie rownanie?
26 sie 21:33
Saizou :
jaka negacja z ?
a nie np. sprzężenie ?
26 sie 21:41
xaxa: sprzężenie, pomyłka w terminologii
26 sie 21:45
Jack:
_
moze cos w ten sposob...
26 sie 21:47
6latek : Mozna tez skorzystac z aleznosci ze
z* z=|z|2
26 sie 22:07
xaxa: Trzeba to zrobić przy pomocy postaci wykładniczej
26 sie 23:37
ICSP: r > 0 , q ∊ [0 , 2π[ , z = re
iφ , z
* = re
−iφ
Czyli to równanie spełniają wszystkie liczby zespolone o module równym
√3.
27 sie 11:28
xaxa: Dziekuje <3
27 sie 11:30