(m+1/2)*π | (n+1/2)*π | |||
(k+1/2)*π, | , | (k,m,n − liczby całkowite) | ||
√2 | √3 |
(m1+1/2)*π | ||
Wyobraźmy sobie dwa sąsiednie punkty nieciągłości, np. (k1+1/2)*π i | ||
√2 |
(m1+1/2)*π | ||
w odległości Δx = | − (k1+1/2)*π | |
√2 |
(m2+1/2)*π | ||
Δx = | − (k2+1/2)*π | |
√2 |
(m1+1/2)*π | (m2+1/2)*π | ||
− (k1+1/2)*π = | − (k2+1/2)*π | ||
√2 | √2 |
m2−m1 | |
= k2−k1 | |
√2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |