matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastki easy
xaxa:
jak zamienić 3/(2*
√
3
) by wyszlo
√
3
/2
25 sie 21:22
Benny:
√
3
Pomnóż przez
√
3
25 sie 21:26
az:
a
Wystarczy uprościć ułamek wg zasady:
=
√
a
√
a
25 sie 21:32
6latek :
3
√
3
3
√
3
3
√
3
3
√
3
*
=
=
=
skroc i masz
2*
√
3
√
3
2*
√
3
*
√
3
2*3
6
wynik
25 sie 21:36