trygonometria
Jan: wykaż, że to nie tożsamość
25 sie 15:03
6latek : Poza tym chlopie nie odpowiadsz na posty
25 sie 15:05
Jerzy:
dla α = 0 równanie nie jest spłnione.
25 sie 15:06
Jan: czy tak jest dobrze?
| 1−cos2α | | sinα | |
| = |
| *(−sinα) |
| cosα | | cosα | |
| sin2α | | −sin2α | |
| =/= |
| |
| cosα | | cosα | |
25 sie 15:10
6latek : Dobrze tylko na poczatku zrob zalozenie ze cosα≠0
25 sie 15:13
Jerzy:
Aby "obalić" tozsamość, wystarczy wskazać jeden kąt,dla którego nie jest prawdziwa,
tutaj: α = 0
25 sie 15:13
6latek : Jerzy 
ja bym teraz chcial ''obalic'' tak flaszke siwuchy
Ale nie moge
25 sie 15:15
Jan: Ok, dziękuję
25 sie 15:17