Rozloz wielomiany na czynniki
Anna: 5x3+102−15x
Prosze o pomoc
24 sie 17:27
Adam: ...=5x(x2−3x+2)=5x(x−1)(x−2)
24 sie 17:28
Jerzy:
..... = 5x(x2 + 2x − 3) = 5x(x2 + 3x − x − 3) = 5x[x(x+3) − (x+3)] = 5x(x+3)(x−1)
24 sie 17:29
Jerzy:
@
Adam ...chyba nie tak
24 sie 17:30
6latek : No to teraz zobaczymy czy Anna znajdzie blad czy bedzie sie pytac ktore rozwiazanie jest
dobre
24 sie 17:33
Anna: A ktore dobre jestem na egzaminie poprawkowym prosze o pomic
24 sie 17:34
Jerzy:
Cześć
małolat
24 sie 17:34
Jerzy:
Niech rozstrzygnie ktoś bezstronny
24 sie 17:35
Jerzy:
Gdybym wiedział...nie dostałabyś "gotowca".
24 sie 17:35
6latek : dzien dobry
Jerzy
24 sie 17:40
6latek : Anna to chyba poziom studia bo to jest trudne
24 sie 17:44