rozwiaz X
Edyta: 2/3(x+6)=10
24 sie 16:35
Jerzy:
x ≠ −6
| | 172 | |
.. ⇔ 2 = 30(x+6) ⇔ 2 = 30x + 180 ⇔ 30x = −172 ⇔ x = − |
| |
| | 30 | |
24 sie 16:38
Jerzy:
| | 178 | |
bład .... 30x = −178 ⇔ x = − |
| |
| | 30 | |
24 sie 16:39
Adam: x+6≠0
x≠−6
D: x∊R/{−6}
24 sie 16:39
6latek : Jerzy
Zapis jest niejasny
A jak bedzie tak ?
| 2 | |
| (x+6)=10 ? tylko nie rozwiazuj |
| 3 | |
24 sie 16:40
Edyta: 6latek wlasnie o to chodzi, wiesz moze jak rozwiazac?
24 sie 16:45
Jerzy:
To naucz się porządnie zapisywać treść zadań, bo nikt tu nie jest jasnowidzem !
24 sie 16:47
Edyta: to sory ze nie umiem teto systemu wpisywania
24 sie 16:48
Jerzy:
Z lewej strony tego okna masz wskazówki.
24 sie 16:51