Funkcja wykładnicza.
Yobo:
?
24 sie 13:46
Benny: | | 49 | | 7 | | 7 | |
a2− |
| =(a− |
| )(a+ |
| ) |
| | 121 | | 11 | | 11 | |
24 sie 13:47
24 sie 13:49
Jerzy:
| | 7 | |
Przecież wychodzi, co prawda : a = +/− |
| |
| | 11 | |
24 sie 13:52
24 sie 13:53
6latek : podstawa funkcji wykladniczej jest zawsze dodatnia wiec wybierasz a>0
24 sie 13:54
Jerzy:
| | 1 | | 1 | |
⇔ ( |
| )x ≥ ( |
| )3 ⇔ x ≤ 3 |
| | 2 | | 2 | |
24 sie 13:55
24 sie 13:56
24 sie 13:57
6latek : Nie x=3 to nie ejst rownanie
Patrz rozwiaznie Jerzego
Poza tym podstawa mniejsza od 1 wiec zmieniasz zwort nierownosci
24 sie 13:58
6latek : funkcja wykladnicza gdzie podstawa nalezy do przecdzialu (0,1) jest funkcja malejaca .
24 sie 14:00
Yobo: Napisz wzór funkcji wykładniczej,f jeśli wiadomo,że do jej wykresu należy punkt P=(2 0,36).
Wyznacz miejsce zerowe funkcji g określonej wzorem
No to
0,36=a
2
24 sie 14:21
24 sie 16:00