Równania wymierne.
Yobo:
9x=−45
x=−5
W odpowiedziach mam 3 więc coś źle musiałem zrobić.
24 sie 08:39
Yobo: A chyba powinno być
24 sie 08:46
24 sie 08:47
Omikron: W równaniach nie musisz wszystkich ułamków do wspólnego mianownika sprowadzać, szybciej będzie
przemnożyć przez mianownik
24 sie 08:47
Omikron: Tak, w drugim ułamku zgubiłeś 9
24 sie 08:51
Yobo: Przemnożyć w sensie?
24 sie 08:53
Yobo: Aaa
mianownik * 9 = licznik *1
24 sie 08:54
Jerzy:
A gdzie założenia ?
24 sie 08:56
24 sie 08:58
Yobo: A no dobra z tym mnożeniem to zapomniałem że tak można.
Oki już prawidłowy wynik dzięki.
24 sie 09:02