matematykaszkolna.pl
Ghf 6dh: F
23 sie 21:45
6dh: To ja maciu jestem zalamany teraz patrze na stronie Edulandia zad 31 odp inna niz podawal benny i matemattyk i ja prosze niech kilka osob obliczy ile wynosi ta suma naprawde blagam was na kolanach
23 sie 21:46
Benny: Zauważ, że tam ktoś za a1 podstawił 2016, a nie 2013
23 sie 21:59
6dh: To zadanienjest takie podaj sume wszystkich dodatnich wyrazow ciagu arytmetycznego an=2016−3n mi i wielu innym osobom na forum wyszlo 676368 ale teraz patrze ze to zla odp
23 sie 22:00
Benny: Na tej stronie co patrzysz ktoś rozwiązał źle.
23 sie 22:02
Omikron: Nie wierz edulandii, z tego co pamiętam po majowej maturze też mieli masę oczywistych błędów
6dh: Jezus ja nawet legii nie moge ogladac nie robie sobie jajcow pomozcie prosze mi sie wydaje ze na edulandia nie moze byc zle
6dh: Zrobcue prosze to zad 31 kilka osob nie wiem co mam myslec juz
23 sie 22:03
Benny: Ogarnij się. Rozwiązując wcześniej to zadanie nie miałem żadnych powodów, aby wprowadzać Cię w błąd. Gdyby jednak tak było zapewne ktoś z pozostałych forumowiczów przeglądających tamten post zwróciłby uwagę na mój błąd.
23 sie 22:06
Omikron: Wyszło mi 676368
23 sie 22:08
6dh: Ja nie twierdze ze chcesz mi na zlosc zrobic ale co ja myslac ? Naprawde tam jrst zle?
23 sie 22:08
6dh: Mi tez tak wyszlo ale bede spokojny jak matemaks zrovi
23 sie 22:12
Ludwik Montgomery: 6dh, i znowu obrażasz innych bez najmniejszego powodu! Szczerze liczę na to, abyś zdał maturę i tu więcej nie pisał. Myślałem, że przeanalizowałeś sobie rozwiązania, które Ci podawali w poprzednim temacie − wtedy byś wiedział, czy jest dobrze, czy źle. A tak BTW dlaczego nie jesteś już maciu? Może troll się podszywa pod trolla?
23 sie 22:16
maciu: bana dostałem
23 sie 22:17
maciu: słuchaj mnie uważnie co ci zaraz napisze, o ile nikt mnie jeszcze nie wyłączy z tego forum
23 sie 22:17
maciu: dlaczego uważasz,że bez podstawnie prosze was żebyśćie zobaczyli to zadanie ,bo coś jest nie tak z odpowiedzią na edulandia ,a co on ma do tego,to co mam już drugą noc nie spać z nerwów? pewnie mi nie wierzysz to zobacz http://www.edulandia.pl/matura/7,118553,20587008,matura-poprawkowa-2016-matematyka-mamy-odpowiedzi-rozwiazania.html 31 zadanie tam jest inna odpowiedź niż wy podawaliśćie
23 sie 22:19
maciu: dla mnie to wiele znaczy bo jeśli jest rzeczywiśćie 676368 to na milion procent już to zdam jeśli nie to pewnie też zdam,ale niepokój będzie mnie trzymał do 12 września, to naprawde takie nienoramalne
23 sie 22:21
Benny: Napisałem Ci wyżej, dlaczego tamta odpowiedź jest zła.
23 sie 22:21
maciu: i przy okazji też dziekuje eta za przygotowanie,mimo tego,że zaraz blokada pójdzie,i znowu noc nieprzespana będzie
23 sie 22:23
Benny: Na pewno nie wierzyłbym odpowiedziom z gazet.
23 sie 22:24
Ludwik Montgomery: maciu, nie wierzyłbym żadnym edulandiom czy onetowi. Te serwisy żyją z clickbaitów i takich eventów. Maturzyści nabijają im po prostu wyświetlenia, przez co lepiej się pozycjonują te stronki. Ot co, cała filozofia. W maju też mieli mnóstwo wpadek, w onecie np. ktoś z arkusza bio udowadniał, że właściwości wody zapewniają ryby zmiennocieplne (co już samo w sobie było kuriozum).
23 sie 22:26
maciu: no,ja np: jak polski pisemny pisałem to miałem w jednym zadaniu PPP, a w odpowiedziach dali w internecie że FPP, a potem jednak że PPP ale,żeby ktoś zadanie źle zrobił otwarte,to jest niepojęte, naprawde chciałbym żeby się mylili,ale wchodze cały czas na to edulandia odswiezam a odp ta sama,a i to nie jest żadna gazeta,tylko serwis poświęcony nauce nie jakis brukowiec
23 sie 22:28
Ludwik Montgomery: Ale czego od nas oczekujesz maciu? Przecież Benny Ci napisał, że rozwiązanie w edulandii jest błędne, więc w czym jeszcze problem? Jeśli Ci tak bardzo zależy, to zawsze mogę stwierdzić, że edulandia zrobiła zadanko dobrze, a ty źle − czy to coś zmieni? Nie. Nie ma potrzeby zamartwiać się na zapas, w szczególności, że nie masz już żadnego wpływu na to, czy zdałeś, czy też nie. Krótka piłka...
23 sie 22:33
6latek : Nie zaslugiwales tutaj na zadna odpowiedz Wciagnales ludzi do dyskusji zeby sie nimi pobawic . Ile postow wystarczy narmalnemu czlowiekowi zeby zrozumial to ze Rozwiazanie na forum jest dobre ? Ale ty chyba nie jestes normalny i potrzebujesz chyba 50 postow
23 sie 22:40
Jack: @6latek po prostu daj spokoj, czasami nie ma sensu...
23 sie 22:41
6latek : Pewnie od tego zalezy czy zda mature emotka jesli zrobil zadania zamkniete to napewno zdal . Wiec po co sie pyta o to zadnie skoro chcial 30% ? Juz widac po co ?
23 sie 22:44
Ludwik Montgomery: macio, w tym uniwersum jest wiele zadań za 4 punkty, ale tylko jeden zbiór zasad kultury...
23 sie 22:48
Omikron: Wystarczy maciu, jak możesz się tak odzywać do osoby, która Ci tyle pomogła? Nie histeryzuj, trzy osoby Ci obliczyły i wyszło tyle samo, zignoruj edulandię
23 sie 22:49