Wieloimiany.
Yobo: x5−4x3x≥0
Horner
(x−1)(x−32)≥0
(x−1)(x−3)(x+3)≥0 Co zrobiłem źle?
23 sie 18:55
6latek : napisz jeszce raz ta nierownosc
23 sie 19:03
Yobo: x5−4x3+3x≥0
Poprawnie przykład.
23 sie 19:04
Yobo: x(x4−4x2+3)≥0
Dobra chyba już wiem jak.
23 sie 19:05
Yobo: Albo nie wiem.
x21=2
x22=4
23 sie 19:06
6latek : x4−4x2+3
x2=t i t≥0
t2−4t+3
delta t1 t2 i wracasz do posdatweinia .
23 sie 19:07
6latek : Δ=4 √4=2
obliczine miejsca zerowe
23 sie 19:09
Yobo: x22=3
(x−√3)(x+√3)
x21=2
(x−√2)(x+√2)
W odpowiedziach mam pierwiastki
−√3 , √3, −1 , 1 ,2
23 sie 19:10
Eta:

x(x
4−4x
2+3) ≥0
x( x
2−1)(x
2−3)≥0
x(x−1)(x+1)(x−
√3)(x+
√3)≥0
Odp:
x∊...................
23 sie 19:11
Adam: t=x2≥0
t2−4t+3=(t−1)(t−3)
t=1 v t=3
x2=1 v x2=3
x=1 v x=−1 v x=√3 v x=−√3
x(x+1)(x−1)(x−√3)(x+√3)≥0
x∊<−√3;−1>u<0;1>u<√3;∞>
23 sie 19:11
6latek : jeli liczysz w rownaniu dwukwartawym od razu delte to potem
| | 4+2 | |
x12= |
| = 3 to x1=√3 lub −√3 |
| | 2 | |
| | 4−2 | |
x22= |
| =−1 to x2= √1=1 lub −√1=−1 |
| | 2 | |
23 sie 19:14
Yobo: A dobra ja się pomyliłem w obliczeniach.
Już wszystko jasne.
Dzięki wam
23 sie 19:14
Eta:
........... bez tego "t" ...żyć nie możecie ?
23 sie 19:15
6latek : dzien dobry
Eta 
Wrocials widze .
23 sie 19:19
Eta:
Witaj "małolatku"
23 sie 19:23
6latek : To nawet dobrze ze Cie przez ten czas nie bylo tutaj .
To co wyprawial nasz kolega maturzysta to przechodzilo ludzkie pojecie
23 sie 19:24
Eta:
Za to w statystykach odnotują
wzrost poziomu "wykształcenia" w naszym narodzie
23 sie 19:29
6latek :
23 sie 19:30