Pomocy..! mi to wogóle nie chca wyjść takie wyniki jak powinny .
Asiunia: ZAD 1.
Oblicz pole trójkata ograniczonego porostymi y= 2x−2 i y=−x+4 oraz osia x
ZAD 2.
Okrag o środku C ma promień o długości 5 cm, a okrąg o środku B ma promień długości 3 cm.
Podaj
długość odcinka BC, jeśli okręgi sa styczne wewnętrznie.
ZAD 3.
Trójkat prostokątyny ma przyprostokątne długości 9cm i 12cm. Na trójkacie opisano i na
trójkacie wpisano okrąg. Oblicz sume długości średnicy tych okręgów.
6 sty 22:04
ziomek: ad 1.
wyznacz punkt wspolny tych prostych z ukladu rownan tych dwoch fukcji ( powinno sie rownac x=2
i y=2 )
miejsca zerowe tych prostych x=0 a drugiej x = 4
wiec masz trojkat rownoramienny w ktorym wysokosc h =2 a podstawa np. a = 4 i ze wzoru na pole
trojkata wyliczasz pole ktore rowna sie 2
7 sty 00:19
7 sty 00:23