matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Gaus
M.M.:
rozwiąż układ równań: 4x−3y+z−3t=0 −x+2y−z+t=−1 4x+2y−2z−2t=−4 gdy policzyłam wyszło mi: t=α
5
1
z= −
+
α
3
3
y=−2α−9
2
1
x=4
α+15
3
3
Czy mógłby ktoś sprawdzić czy wyszło mi dobrze?
23 sie 15:59