A
maciu: NAPRAWDE NIESZCZESCIEM BY BYŁO GDYBYM NIE ZDAŁ.ARKUS NIE BYŁ TRUDNY,CZEKAMY!
23 sie 12:14
Benny: Którego września wyniki? Możesz podać jakieś zadanie z którym miałeś problem.
23 sie 12:15
yht:
Było zadanie z pierwiastkami ?
23 sie 12:15
maciu: kurcze,nie pamiętam dokładnie zadań,czekam na arkusze, tak yht były pierwiastki,
mam nadzieje,że twoja metoda pomogła

sprawdzałem było dobrze naprawde wierzę,że zdam,\
choć jestem pesymistą
23 sie 12:17
yht:
to jeśli pesymista wierzy że zda to musi się udać!
23 sie 12:20
maciu: dokładnie
23 sie 12:20
Omikron: Super
23 sie 12:21
maciu: to zadanie pamiętam z pwo za 2pkt
ze zbioru liczb 1−7 układamy cyfry muszą być różne, jakie jest pwo,że 5 będzie większa od innej
cyfry?
23 sie 12:21
maciu: dawajcie odpowiedzi,chociaż ja jestem prawie pewny że dobrze zrobiłem
23 sie 12:22
maciu: jeszcze takie pamietam
podaj sume wszystkich dodatnich wyrazów ciagu an=2016−3n jakos tak chyba
23 sie 12:27
23 sie 12:28
Benny: 2016−3n>0
n<672
| | 2013+3 | |
S671= |
| *671=676368 |
| | 2 | |
23 sie 12:30
7latek: może maciowi też naciągną i załapie się na ten pik ?
23 sie 12:32
maciu: 12 31,zobacz prosze mi wyszło 8/42
23 sie 12:36
23 sie 12:37
23 sie 12:39
maciu: ale,zaraz to jeszcze nie jest pewne...
23 sie 12:41
Janek191:
nick: nie rób sobie żartów z macia
23 sie 12:53
maciu: a,może pójde na te studia serio kto wie
23 sie 12:54
nick: nie robie, teraz jest niz jeszcze toby go przyjeli gdzies na pewno (wystarczy zdana matura)
23 sie 12:54
nick: tylko wiadomo ze nie do renomowanej uczelni, ale ile to jest takich zwykłych
23 sie 12:55
maciu: i nie żebym się chwalił ale angielski ustny 56, pisemny 45 , polski ustny 45, także to już nie
jest takie naciągane 30..
23 sie 12:55
nick: widzisz praktyka czyni mistrza, naucz sie tylko troszke pokory bo niektóre twoje odzywki,
szczególnie do tych starszych nie były do końca na miejscu, poza tym powodzenia
23 sie 12:57
maciu: a co przyjmują tak? tylko,ja chciałem bardziej na wojskowe sport....,ale tam ponoc trzeba
miec dobrze napisane,ale nie podstawowa matme,ale rozszerzona takze...
23 sie 12:57
Ludwik Montgomery: No rzeczywiście, ustne egzaminy, gdzie Twoją wiedzę sprawdzają nauczyciele ze szkoły, w której
się uczyłeś...
I taka miejska legenda:
"sprawdzałem parokrotnie matury (dokładniej rzecz biorąc pracowałem jako tzw. asystent
techniczny). W moim przypadku akurat była to matematyka. System sprawdzania matur wygląda tak,
że nauczyciele biorą po pliku matur, i sprawdzają. Nad każdą grupą nauczycieli (ok 15−20
sztuk) czuwa koordynator. Instrukcja była jasna: jeżeli matura jest oceniona na 13−14 pkt
(26−28%), to trzeba zgłosić to koordynatorowi, i wtedy we dwójkę (razem z koordynatorem),
przelatywało się przez pracę ponownie. Teksty typu "no ale widzi pani, pani Wiesiu, biedaczek
tutaj wiedział co robi, tylko mu się pokićkało. Myślę, że można mu dorzucić ten jeden punkt".
Standard. Na podstawie wspomnień oceniłbym, że ok 50% prac ze strefy "zagrożonej (13−14pkt)"
lądowało w strefie bezpiecznej."
@
maciu, gratuluję zdanej matury

i obyś się dostał tam, gdzie chcesz − pochwal się
później na forum
23 sie 12:59
nick: XD
23 sie 13:00
maciu: 12 21 zrobicie?
23 sie 13:01
nick: no przyjmuja do jakichs mniejszych, mniej znanych miast − kwestia poszukania xd
i może nie na stricte matematyke ale cos mocno powiazanego z nia na przykład
23 sie 13:02
Jolanta: Nikogo nie można przekreslac.Znam człowieka,który zdał maturę za ktorymś tam razem.Skończył
podstawówkę z 2 ,póżniej zawodowkę,pracował.poznał dziewczyne poszedł do technikum zaocznie
sie uczyl.Maturę oblał.P≈racował za granica wrócil próbował zdać,oblał a dziewczyna juz
studiowała.Skończyła studia,pobrali sie.Udało mu się zdac gdy mieli już dwie córki.W tym roku
skonczył drugi rok studiów.Bardzo miły człowiek ,wesoły .Jak nadrobił wszystkie braki to
szedł jak burza
23 sie 13:04
Janek191:
Treść zadania nie jest podana precyzyjnie. Nie wiadomo o co chodzi
23 sie 13:05
Janek191:
Miłość czyni cuda :
23 sie 13:07
maciu: chodzi o to że masz np tak
1,2 1,3,1,4,1,5 1,6 1,7
2,1 2,3 ,2,4 2,5 2,6 2,7
jakie pwo,że 5 będzie cyfrą wieksza w parze
23 sie 13:07
maciu: nie miłość,czyni cuda.... charakter zawzięcie to się liczy,noi trzeba mieć łeb na karku i
jednak
trzeba kombinować,bo nie oszukujmy sie ze wielu maturzystow ma wieksza wiedze odemnie
a jednak cos tak czuje,ze moja matura moze byc calkiem niezla,od uczniow, którzy cos pojmuje
23 sie 13:08
yht:
Ω = 7*6 = 42
Zdarzenia sprzyjające: (1,5), (2,5), (3,5), (4,5), (5,1), (5,2), (5,3), (5,4)
Jest ich 8
| | 8 | |
więc P = |
| i taki wynik jest ok, chyba że w poleceniu podali żeby podać w formie |
| | 42 | |
nieskracalnej to wtedy
23 sie 13:10
maciu: chyba nie było

dzięki tak myślałem i to ty na tym forum POMOGŁEŚ MI NAJLEPIEJ dzięki wielkie
23 sie 13:11
nick: kombinować to się na studiach dopiero uczysz
23 sie 13:11
maciu: i tak to co ja wykombinowałem z tą maturą,że tak to się udało to się w głowie nie mieśći
naprawde,
pierwszy raz w życiu wiem jak to jest że ktoś nie może w coś uwierzyć,już sie nie dziwie,bo to
moze
glupie,ale jest takie uczucie naprawde
23 sie 13:12
Jolanta: Maciu a to zadnie z przedziłałem to o ile dobrze y policzyeś i patrząc na a dałeś dobrą
odpowiedż (Min wtedy ,gdy a>0 ) to bedzie ok.
23 sie 13:13
maciu: a wieksze od 0
23 sie 13:13
Ludwik Montgomery: Wyniki 12 września (będziesz maciu mógł już 12 zaraz po północy sobie sprawdzić wynik na
stronie Twojego oke).
Coś szybko je sprawdzają, majowe trzymali ponad dwa miesiące
23 sie 13:15
yht:
teraz mają 4 razy mnie mniej do spr niz w maju − zasada proporcji
23 sie 13:17
Ludwik Montgomery: To tak nie działa. Z własnej autopsji wiem, że nauczyciele majową mieli już dawno sprawdzoną w
ostatnim tygodniu maja/na początku czerwca. Potem te prace leżą przez miesiąc w cke, nie
wiadomo po co.
23 sie 13:19
Ludwik Montgomery: A tego nie wiem maciu, wg mnie tak. Nie widzę potrzeby zmiany kodu, i tak będziesz jeszcze
musiał iść do szkoły po odbiór, więc te parę godzin 12 i tak możesz spędzić w niepewności
23 sie 13:20
Omikron: Maciu, teraz kupuj zbiory i przygotowuj się do matmy rozszerzonej, napiszesz za rok
23 sie 13:20
yht:
kompletnie bez sensu

ale cóż, nic na to nie poradzimy
23 sie 13:20
Omikron: A, i napisz po co Ci była matura, miałeś to zrobić jak już po będzie.
23 sie 13:21
Jolanta: Maciu nie marudz ,grunt to zdrowie i pozytywne myślenie
23 sie 13:23
maciu: tylko,że ja nie mam już zdrowia(dosłownie i w przenośni i niestety nie potrafie i nie moge
myslec pozytywnie jak na to wszystko patrze )
23 sie 13:24
Ludwik Montgomery: Nie dało się wcześniej, bo dany serwer oke ma określone przeciążenie: wpuści do wyników tyle i
tyle osób, czyli najpierw wejdą ci, którzy od razu się zalogowali po północy i mają szybszego
neta. Jak nie wszedłeś w maju, to musiałeś czekać, aż ktoś się wyloguje. Tak to działa. Teraz
nie powinno być już problemu, tak jak pisze yht jest o wiele mniej maturzystów...
23 sie 13:26
Jolanta: Ludzie chętniej pomagają osobom uśmiechnietym.Od skwaszonych min uciekają.A kłopoty ze
zdrowiem maja już dzieci.Nawet te małe bywają poważnie chore.Masz problemy to próbuj je
rozwiązac ale nie obrazaj ludzi bo zostaniesz sam.Życze Ci powodzenia
23 sie 13:35