matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jaka wartosc
kwiatek:
1
wiadomo, ze dla pewnego kata ostrego α prawdziwy jest warunek sinαcosα =
. jaka wartosc
3
1
przyjmuje wyrazenie W=( tgα +
)
2
tgα
6 sty 22:00
paziówna:
sinα
cosα
sin
2
α + cos
2
α
1
w = (
+
)
2
=(
)
2
= (
)
2
=
cosα
sinα
sinαcosα
1
3
3
2
= 9
6 sty 23:23