Geometria analityczna
Amm: 1)Pole czworokąta którego boki zawierają się w prostych 7x−3y+42=0, y=0, y=−x+7 i y=7 jest
równe:
2) Zbadaj czy trójkąt o wierzchołkach w punktach A = (−2, −3) B= (3,1) i c = (−1,5) jest
trójkątem prostokątnym
22 sie 21:31
6latek : Zadanie nr 1 . narysysuj te proste w ukladzie wspolrzednych i zobacz co to za czworokat wyjdzie
To samo tyczy sie zadania nr 2 ZRob rysunek najpierw
22 sie 21:37
Jack:
2)
albo oblicz dlugosci odcinkow AB, AC, BC i sprawdz cz spelniaja pitagorasa
albo wyznacz wspolczynniki kierunkowe prostych AB, AC, BC i sprawdz czy ktores z nich sa
prostopadle.
22 sie 22:31
6latek :

Masz obliczyc pole czworokata ABCD widzisz ze to jest trapez
Policz dlugosci odcinkow liczac kratki i policz z ewzoru pole trapezu
22 sie 22:40