co dalej ?
daras: czy można tak dalej

1 + 15 + 42 + 98 + 123 + 179 + 206 + 220 = 3 + 11 + 46 + 92 + 129 + 175 + 210 + 218
1
2 + 15
2 + 42
2 + 98
2 + 123
2 + 179
2 + 206
2 + 220
2 = 3
2 + 11
2 + 46
2 + 92
2 + 129
2 +
175
2 + 210
2 + 218
2
1
3 + 15
3 + 42
3 + 98
3 + 123
3 + 179
3 + 206
3 + 220
3 = 3
3 + 11
3 + 46
3 + 92
3 + 129
3 +
175
3 + 210
3 + 218
3
22 sie 13:32
Jaszczureq: jeżeli 2+3=1+4
to czy 22+32=12+42?
Nie wydaje mnie sie
22 sie 14:56
Programista: Jasne

81 + 85 + 89 + 97 + 98 = 82 + 83 + 91 + 95 + 99
81
2 + 85
2 + 89
2 + 97
2 + 98
2 = 82
2 + 83
2 + 91
2 + 95
2 + 99
2
81
3 + 85
3 + 89
3 + 97
3 + 98
3 = 82
3 + 83
3 + 91
3 + 95
3 + 99
3
81
4 + 85
4 + 89
4 + 97
4 + 98
4 = 82
4 + 83
4 + 91
4 + 95
4 + 99
4
22 sie 15:58
daras: i do ilu tak...
22 sie 17:51
daras: za mało liczb Programisto
22 sie 17:51
Programista: Jak to za mało? Jeżeli dobrze zrozumiałem chodzi o to, żeby dostać takie dwa ciągi, dla których
sumy potęg wyrazów będą równe dla jak największej liczby kolejnych potęg, ilość liczb w ciągu
jest bez znaczenia (oczywiście zakładamy, że żadna liczba się w obu ciągach nie powtarza)
22 sie 17:58
Programista: Trochę zoptymalizowałem kod i udało mi się dobić do 5 potęg, z 6 już jest ciężej. Ktoś
przebije?

1 + 6 + 7 + 17 + 18 + 23 = 2 + 3 + 11 + 13 + 21 + 22
1
2 + 6
2 + 7
2 + 17
2 + 18
2 + 23
2 = 2
2 + 3
2 + 11
2 + 13
2 + 21
2 + 22
2
1
3 + 6
3 + 7
3 + 17
3 + 18
3 + 23
3 = 2
3 + 3
3 + 11
3 + 13
3 + 21
3 + 22
3
1
4 + 6
4 + 7
4 + 17
4 + 18
4 + 23
4 = 2
4 + 3
4 + 11
4 + 13
4 + 21
4 + 22
4
1
5 + 6
5 + 7
5 + 17
5 + 18
5 + 23
5 = 2
5 + 3
5 + 11
5 + 13
5 + 21
5 + 22
5
22 sie 18:59
daras: ale to nie te same liczby co na początku
23 sie 00:05
daras: @Programista pytałem o potęgę n tego ciągu:
1 + 15 + 42 + 98 + 123 + 179 + 206 + 220 = 3 + 11 + 46 + 92 + 129 + 175 + 210 + 218
23 sie 00:06
Programista: A, no to nie tak ciekawe zadanie jak mi się wydawało..

Sprawdzamy po kolei i widzimy, że
działa do max 7 potęgi, dla 8 już równość nie zachodzi.
23 sie 00:42
Mariusz:
A nie mógł spamer tego wklepać do kalkulatora bo
google raczej mu nie pomoże
24 sie 08:03
daras: @Programista nie myślałem,ze to jest takie proste do sprawdzenia
24 sie 23:42