rozwiaz rownanie
Rozwiaz rownania: 5x+42x−1 = 3
2x−1 ≠ 0
2x≠1 / 2
x≠ 12
5x+42x−1 = 3
5x+4=3(2x−1)
5x+4=6x−3
5x−6x=−4−3
−x=−8
x=8
dobrze?
22 sie 12:38
Jerzy:
−4 − 3 ≠ − 8
22 sie 12:39
Rozwiaz rownania: no przeciez dalem ze −x=−8
22 sie 12:40
Pati18773: −4−3=−7
22 sie 12:43
Rozwiaz rownania: o moj boze faktycznie
czyli wynik to
−x=−7
x=7
22 sie 12:48
8: x=7
22 sie 13:08
22 sie 13:36
Rozwiaz rownania: tryb rozkazujący jest w poleceniu, już nie masz się o co czepić
22 sie 14:33
daras: normalnie mnie to drażni, bo to nie jest polecenie dla nas, prawda ?
22 sie 17:51