matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak rozłożyć na czynniki wyrażenie: (x^2+x-2)^2-(x+4)^2
Rasta:
jak rozłożyć na czynniki wyrażenie: (x
2
+x−2)
2
−(x+4)
2
?
21 sie 23:00
Saizou :
skorzystaj z tego a
2
−b
2
=(a+b)(a−b) a=x
2
+x−2 b=x+4
21 sie 23:01
Jack:
21 sie 23:05
Rasta:
dzięki
21 sie 23:06