matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi
Yobo:
Sprawdź, czy liczby są kolejnymi wyrazami ciągu arytmetycznego.
1
,
√
5
,
√
5
−2
√
5
−2
1
2
√
5
=
+
√
5
−2
√
5
−2
U{1}{
√
5
jak to zamienić? Wiem głupie pytanie ale zapomniałem co się z tym robi.
21 sie 19:30
Yobo:
1
o ten wyraz chodzi.
√
5
−2
21 sie 19:31
6latek :
1
1
√
5
+2
=
*
=
√
5
−2
√
5
−2
√
5
+2
21 sie 19:32
miky:
1
=
√
5
+2
√
5
−2
21 sie 19:50