21 sie 18:43
Janek191:
Jest y = − x − 1
21 sie 18:45
maciu: ale dlaczego liczac wiercholek nie uwzglednia sie y=−x−1?
21 sie 18:47
Metis: ...cierpliwości
Janku
21 sie 18:48
Janek191:
Wierzchołek ma parabola czyli wykres funkcji kwadratowej.
21 sie 18:48
maciu: no dobrze,ale nadal nie wiem do czego nam jest potrzebne y=−x−1
skoro wierzcho9lek nie byl wyznaczony z drugiego rownania tylko z pierwszego
21 sie 18:50
Janek191:
Masz rozwiązać układ równań, czyli znaleźć punkty wspólne paraboli i prostej.
Rysujesz wykresy paraboli i prostej i odczytujesz punkty wspólne.
21 sie 18:55
maciu: czekaj,ja zaraz sie za to zabiore,tylko jeszcze rownania kwadratowe pocwicze
21 sie 18:56
Janek191:
@ Metis

Co tam w S ? Nasz znajomy nie poszedł czasem na emeryturę ?
21 sie 18:56
maciu: a moge narysowac tak,żeby nie liczyc tego tylko podstawaić punkty?
21 sie 19:05
6latek : Musisz narysowc bo takie jest polecenie
21 sie 19:08
maciu: tak,ale moge narysować nie obliczając,a podstawiając punkty nie?
21 sie 19:10
21 sie 19:14
maciu: czyli mam rozumieć,żeby sie tego nie uczyć?, 6latku daj jakies zadanie z prosta rownolegla
przez jakies punkty
21 sie 19:17
6latek : dlaczego masz sie tego nie uczyc ?
To sa komentarze do tego zadania . Zawsze sa komentrze (jak sa do takiego czy innego zadania
.
21 sie 19:21
maciu: jakub pisał,że nikt mi nie narzuci tego przykładu,przeczytaj
21 sie 19:24
6latek : Jakub pisal tam ze nikt nie da akiego przykladu gdzie miejsca przeciecia sie dwoch wykresoww
nie beda liczbami calkowitymi
21 sie 19:26
maciu: nie on pisał,że nikt ci nie narzuci rozwiazywac graficznie ,potem cos pisal zeby sobie wybrac
metode dowolna czy jakos tak, a trudne to jest?
21 sie 19:28
6latek : Robiles bardzo podobne zadanie z Jolantą
Wroc do niego i zrob to zadanie
21 sie 19:30
maciu: ja nie pojmuje,a ona wyszla z forum
21 sie 19:30
6latek : Piszsesz najpierw pojmuje a wcale nie pojmujesz bo nie potrafisz liczyc
Masz dwa rownania wiec przyrownaj je do siebie
21 sie 19:34
6latek : Tutaj nawet masz lepiej bo juz masz przyrownane do siebie
rozwiaz teraz to rownie
21 sie 19:38
maciu :
które równanie ?
21 sie 19:56
maciu: to nie ja to napisałem ja jestem maciu
21 sie 19:57