Geometria anatlityczna
Bass1997: Jeżeli punkty M=(−4,−3) I N=(−4,3) nalezą do prostej k, to prosta k określana jest wzorem
A. x−4=0
B. y−3=0
C. y+3=0
D. x+4=0
21 sie 15:48
Jolanta: znasz wzór na prosta przechodzaca przez dwa punkty?
21 sie 15:51
Bass1997: Nie, nie używałam go nigdy i nie wiem za bardzo jak wyglada. Da sie to zrobić bez wzoru?
21 sie 15:51
Jolanta: Spytałąm tak na wypadek innych punktów tutaj widac,że dla tego samego xmasz dwa różne y czyli
masz prostą x=−4.Narysuj sobie w układzie współrzednych
21 sie 15:58
Janek191:
Odp. D
21 sie 16:51
Janek191:
21 sie 16:53