matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiązanei równania
szr:
rozwiązaniem równania x
3
−2x
2
+4x+7a=0 jest liczba −1. Zatem A a=−7 B a=−1 C a=1 D a=7
21 sie 13:06
Benny:
(−1)
3
−2(−1)
2
+4*(−1)+7a=0 −1−2−4+7a=0 a=1
21 sie 13:10