Wykaz z e ....
6latek : Wykaz ze dla n∊N liczba postaci a=2n+2n+1+2n+2 jest podzielna przez 7
2n(1+2+4)= 2n*7
Liczba 7*2n jest podzielna przez 7
Czy bardziej nalezaloby napisac tak 7*2n gdzie k=2n i k∊N
20 sie 22:41
delta:
mnożenie jest przemienne
20 sie 22:42
Omikron: Dla n∊N
2n ∊ N
Iloczyn 7 i liczby naturalnej jest podzielny przez 7.
Z k też można.
20 sie 22:43
6latek : I gitara . dziekuje

takie zadanie moze byc na maturze podejrzewam bo w podsatwie sa potegi
20 sie 22:46
Omikron: Zamierzasz pisać w przyszłym roku maturę, żeby się sprawdzić? Czy robisz te zadania tak po
prostu, jako hobby?
20 sie 22:48
maciu: 6latek dawaj ze mną na mature zobaczymy kto będzie lepszy
20 sie 22:49
6latek : Omikron 
Tak po prostu dla treningu umyslu ,zeby sie mozg nie zlasowal
20 sie 22:51
Omikron: Rozumiem
20 sie 22:51
6latek : Ja nie mam z Toba szans
20 sie 22:52
6latek : Omikron
Tez dlatego zeby nie myslec za duzo po pewnej stracie .
20 sie 22:53
maciu: 6latek to nic ci nie pomoze ze bedziesz te zadania pisał,z czasem to ci przejdzie musi minąć
3,4 lata czasem nawet wiecej
20 sie 22:57
6latek : Wiem maciu o tym to dopiero 7 miesiecy
ale mozna sie w tym zatracic i nie myslec za duzo
20 sie 22:59