matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całkę nieoznaczoną
kanikuł:
Oblicz całkę nieoznaczoną ∫
√
1−2sinx
cosx dx
20 sie 20:36
Benny:
1−2sinx=t dt=−2cosxdx
−1
cosxdx=
dt
2
−1
∫
√
t
dt
2
20 sie 20:38
kanikuł:
Oooo rzeczywiście, dzięki!
20 sie 20:40