Pochodna
Burzum: | | dΦ | |
"Obliczyć pochodną |
| = 4e−tsin(2t+13π)Vs". |
| | dt | |
Według rozwiązania z Krysickiego wynik to:
−4e{−t}sin(2t+
13π) +8e
−tcos(2t+
13π)
A gdzie zniknęło V i s? Czy wynik nie powinien wyglądać tak:
−4e{−t}sin(2t+
13π)Vs +8e
−tcos(2t+
13π)Vs ?
Proszę o pomoc.
20 sie 17:05
Burzum: Nikt nie pomoże?
20 sie 17:55
Burzum: ?
20 sie 18:09
Benny: Powinno być jeszcze to Vs, ale co to w ogóle jest?
20 sie 18:16
Burzum: "Cewka o ilości zwojów z=5 obejmuje strumień elektromagnetyczny Φ=4e
−tsin(2t+
13π)Vs.
| | dΦ | |
Obliczyć siłę elektromotoryczną E=−z |
| " |
| | dt | |
V, s to zapewne jakieś zmienne.
20 sie 18:24
Burzum: Sprawa rozwiązana − V*s to jednostka, strasznie nieczytelnie to zapisano w treści zadania.
Problem rozwiązany.
20 sie 18:26
Janek191:
V*s − woltosekunda
20 sie 18:42
Jerzy:
A co to jest woltosekunda ?
20 sie 20:32