matematykaszkolna.pl
wykaz 6latek : Wykaz e roznica kwadratow dwoch kolejnch liczb calkowitych jest liczba nieparzysta k2−(k+1)2= (k+k+1)(k−(k+1)= 2k+1*(−1) Co tutaj napisac ?
20 sie 16:02
Omikron: −(2k+1) jest liczbą nieparzystą Koniec
20 sie 16:14
maciu: a jakbym tak napisał na maturze tylko −2(k+1) to byłby punkt? bo nie wiem może się na pamięć naucze tych odpowiedzi,no chyba że nie bedzie punktu tylko za odp
20 sie 16:23
6latek : ja mysle ze takich zadan na maturze nie bedzie
20 sie 16:27
maciu: takich zadan jest najwiecej na maturzeemotka
20 sie 16:29
6latek : . wez sobie porownaj matury z 2 lat te z maja i poprawkowe i zibacz czy jest duzo roznica miedzy nimi i
20 sie 16:32
6latek : jesli juz to bedzie jaks nierownosc do udowodnienia .
20 sie 16:32
maciu: nie ma,ale ja już nie daje rady 2 dni temu ,miałem realistyczny bardzo sen śniło mi się,że miałem 26% ,wczoraj ,że zamiast nierównośći kwadratowej była liniowa (za 2pkt) i na dodatek była inna formuła było 30 zadan i trudny ten arkusz był
20 sie 16:33
6latek : Sny maja to do siebie ze moge sie spelnic lub nie Ucz sie teo co umiesz .
20 sie 16:38
maciu: przed egzaminem ustym z polskiego śniło mi sie że będe miał 50 %, miałem 45, czyli coś w tym jest...
20 sie 16:41
6latek : Jesli zdasz to dobrze . natomiast jesli nie zdasz to juz wiesz jak sie zachowywac na forum w stosunku do innych ktorzy ci chcieli pomagac Nie bede analizowal tego dlazcego tak sie zachowujesz czy np straciles rodzicow lub jednego z nich ,czy moze jest przemc domowa . J Nie wnikam , ale musisz sie zachowywac fair w stosunku do ludzi ktorzy Ci pomagaja . Nawet jesli nie zdasz to bedziesz potrzebowal pomocy pozniej wiec zmien swoj stosunek z tego agresywnwgo na inny. Dobrze ?
20 sie 16:45
maciu: mam rodzicow i przemocy domowej nie mam,jak nie zdam to juz nie bede sie uczyl ,to moja jedyna szansa
20 sie 16:51
Mariusz: Chcesz to wykazać z użyciem indukcji ?
20 sie 16:52
maciu: ,jaki jest ten wzór żeby sprawdzić np, ile jest wyrazóe ciągu mniejszych od,,, i jak to ogólnie działa?
20 sie 16:55
maciu: albo ktory wyraz ciagu jest ostaatnim mniejszym od
20 sie 16:55
maciu: ja nie jestem agresywny,ja jestem opanowanym człowiekiem i ciężko mnie wyprowadzić z równowagi,a te niektóre wpisy to jajca i tyle...
20 sie 16:57
maciu: ale tych zadan to serio nie pojmuje
20 sie 16:58
6latek : zalezy od zadania
20 sie 17:00
maciu: ogólnie mi chodzi ,nie pojmuje tego na jakiej zasadzie to działa?
20 sie 17:01
6latek : napisz na forum jakies zadanie tego typu ktorego nie pojmujesz (nowy post
20 sie 17:03