20 sie 15:52
Omikron: Znajdź współrzędne wierzchołka paraboli najpierw
20 sie 16:15
maciu: Funkcje kwadratowa pokmuje ale nie wiem o co chodzi w tym zadaniu x 1 y nie wiem nie podane
zamiast y jest.2c
20 sie 16:16
Omikron: Bo c musisz obliczyć.
20 sie 16:17
maciu: czyli to ma być 3 żeby było równe y=6 ,nie wydaje mi sie zeby to bylo takie proste
20 sie 16:18
6latek : Nie pojmujesz bo gdybys pojmowal to napisalbys bys ze to jest postac kanoniczan tej funkcji i
zniej odzytam z marszu wspolrzedne wierzcholka
czyli xw=p=1 i yw=q=2c
20 sie 16:18
6latek : tak to jest takie proste .
20 sie 16:19